top of page

OM CORMIO

:   :   :   :
HVEM ER VI?
Cormio1th_0655.jpg

Når hjertene slår i samme takt

 

Det kan høres ut som en svulstig kjærlighetsmetafor, men forskning har vist at når folk synger i kor, synkroniseres hjerterytmen deres etter kort tid, slik at hjertene slår i samme takt. Det gjelder også for i Cor Mio –navnet er ingen tilfeldighet.

Cor Mio ble unnfanget i 1975 i en dobbeltseng på Romsås. Der satt tre korister som motvillig måtte innse at de hadde falt for aldergrensa i Oslo Ungdomskor. Hva skulle de finne på nå? Svaret satt nok ikke så langt inne: Starte et nytt kor, selvfølgelig. De fikk trommet sammen tretten andre sangere, og ga seg til å øve inn Bellmans «Morgonsång vid sjön». Det ble opptakten til koret som i dag går under navnet Cor Mio – italiensk for Mitt hjerte.

Gjennom mer enn 40 år har koret spilt en musikalsk og sosial rolle for en mengde amatørsangere, og forhåpentlig også gledet sitt publikum fra tid til annen, både i alvor og fest. Cor Mio har alltid betraktet korsang som en utadrettet virksomhet. Det vi liker best, er å lage lyd blant folk – og da fortrinnsvis vellyd. Antall sangere i koret har variert mellom 16 og 30.

 

Det som har kjennetegnet Cor Mio gjennom alle årene, er bredde i repertoaret og en variert fremførelsesform. Vi synger folkemusikk, viser, jazz, evergreens, kirkemusikk, drikkeviser og julesanger, kort sagt alt fra Brahms til Bellman. Og vi synger like gjerne i kirken som på gata. Og Bellmans «Morgonsång vid sjön» står fortsatt på repertoaret!

bottom of page