top of page

OM KORET

Hvem er vi? 

Cor Mio består av rundt 30 glade sangere fra Oslo-området som øver hver onsdag på Ruseløkka skole under ledelse av dirigent Alfredo de la Nuez. 

I tillegg til å være et oppdragskor som kan leies inn til alle typer arrangementer, holder vi hvert år julekonsert og vårkonsert i Oslo. Vi har også årlige konserter utenlands.

_B1A0327.jpg
_B1A0542_edited.jpg

Dirigenten

 

Alfredo de la Nuez er fra Molde, utdannet musiker og musikkviter og har virket i en rekke ledende stillinger i hovedstadens musikk- og kulturliv. 

 

I Cor Mio har han gjennom snart 40 år bidratt med langt mer enn sitt eksotiske navn, og hans nærvær er merkbart i alt hva koret måtte finne på å prestere. 

 

Med musikalsk overoppsyn er Alfredo de la Nuez en kilde til stadig fornyet inspirasjon, og hans smittende humør og ikke minst utålmodige tålmodighet med sangerne sørger alltid for at koret preges av solid samspill og engasjert musikkglede. 

Korets historie

Visste du at når folk synger i kor, endres pulsen deres slik at hjertene slår i samme takt?

Cor Mio ble unnfanget i 1975 i en dobbeltseng på Romsås. Der satt tre korister som motvillig måtte innse at de hadde falt for aldergrensa i Oslo Ungdomskor. Hva skulle de finne på nå?

Svaret satt ikke langt inne: Starte et nytt kor, selvfølgelig. De trommet sammen en gjeng sangere og ga seg til å øve inn Bellmans «Morgonsång vid sjön». Det ble opptakten til koret som i dag går under navnet Cor Mio – italiensk for mitt hjerte.

Navnet er ingen tilfeldighet. Forskning har vist at når folk synger i kor, synkroniseres hjerterytmen slik at hjertene slår i samme takt. Kor byr ikke bare på vakre musikkopplevelser, men på sosiale hendelser som bygger samhørighet for sangerne og alle som hører på.

sangøvelse.jpg

Hjerter i takt er fortsatt kjernen i Cor Mios filosofi. Ønsket vårt er å spre fortreffelig musikalsk underholdning som binder mennesker sammen og skaper fellesskap, glede og god stemning. Vi har det alltid gøy på øvelsene, og det tror vi smitter når vi synger ute blant folk.

I et halvt århundre har Cor Mios vannmerke vært bredde i repertoaret og en allsidig fremførelsesform. Vi synger alt fra Brahms til Bellman og opptrer like gjerne i katedralen som på bydelspuben. Og «Morgonsång vid sjön» står naturligvis fortsatt på korets repertoar.

bottom of page